De Horspecilaist levert de originele Japanse plissé hordeur. Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruik gemaakt van horrengaas welk geplisseerd is.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3mm. Men heeft een vrije doorloop en in geopende toestand neemt het systeem maar ca. 80 mm plaats in (bij een deur van 1300 mm is dit ca.100 mm en bij een deur van 1600 mm is dit 150 mm.). Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kan men het systeem op een eenvoudige manier uitnemen.

Profielen

In open toestand zit het gaas opgesloten in het aluminium sluitprofiel. Het systeem loopt in een zwarte zg. Caterpillar (ketting) over de geleidestrip. Het openen en sluiten gaat eenvoudig door het aluminium bedieningsprofiel heen en weer te schuiven. Het systeem is traploos bedienbaar hetgeen betekent dat het op ieder gewenste plaats blijft staan. De deur wordt standaard geleverd met een borstel (excl. handgreep).

Kleuren

De Standaard kleuren die leverbaar zijn voor deuren met een breedte van 960 mm, 1300 mm, 1100mm, 1600 mm en 2000 mm zijn RAL9010 (wit), RAL9001 (crème), RAL7016 (antraciet), en RAL9006 (blank aluminiumkleurig). Daarnaast kunnen wij optioneel de profielen in ieder gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

Gaas

Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.

Standaard kan men kiezen uit antraciet of grijs gaas. Antraciet gaas heeft een betere doorkijk, maar is meer zichtbaar. Bij grijs gaas is de doorkijk iets minder, maar het valt minder op.

Afmeting

De plissé deuren zijn leverbaar in de breedtes 960 mm, 1100 mm, 1300 mm, 1600 mm en 2000 mm. Indien de te bedekken opening groter dan 2000 mm is, kan men er voor kiezen om meerdere systemen aan elkaar te koppelen of twee systemen tegen elkaar te laten lopen. In beide gevallen wordt het bovenprofiel en de geleidingsstrip uit één stuk en op maat geleverd.

Monteren

De plissé hordeur wordt in principe in de dag gemonteerd. Indien de deur toch “op de dag” gemonteerd dient te worden kunnen wij optioneel hoeklijn 20 x 40 mm, gecoat in de kleur van de deur, meeleveren. De op de vloer geplakte geleidestrip heeft een dikte van slechts 3 mm. Indien er sprake is van een ongelijke vloer kan gekozen worden voor een iets bredere geleidestrip welke de oneffenheden wegneemt en er voor zorgt dat de plissédeur geruisloos open en dicht gaat. Wanneer de onderdorpel van het kozijn aflopend is kan er een wigvormig verloopprofiel toegepast worden, zodat de geleidestrip alsnog horizontaal loopt, hetgeen essentieel is voor het goed functioneren van de plissé hordeur.